Werkwijze

In de Trimsalon wordt gewerkt met de nieuwste methodes om uw hond de beste en meest passen behandeling te geven.

Wassen

Als u de hond komt brengen worden bijna alle honden aller eerst gewassen. Er is een kleine hoeveelheid die om een medische reden niet gewassen kunnen worden of alleen met een speciale shampoo. Mocht dit het geval zijn, laat dit dan van te voren weten en dan kunnen we er rekening mee houden of kijken naar een oplossing.

De honden worden met verdunde shampoo in het sop gemasseerd. De vacht wordt hierdoor goed gereinigd en krijgt tevens een huidmassage welke de doorbloeding weer stimuleert.

Grote honden worden gewassen met de zogenaamde badpomp dat betekend een diepere vachtreiniging en geeft tevens ook een huidmassage voor een betere doorbloeding van de huid.

Wij wassen met Double K, Espree, Yuup en Petsilk.

Drogen

Vervolgens gaan we de hond drogen. Met een waterblazer kunnen we uw hond op een zo’n snel mogelijke manier droog krijgen zodat de huid niet uitdroogt of de hond het niet te warm krijgt.  De blazer zorgt er gelijk voor dat de oude wolharen uit de vacht geblazen worden en de klitten worden grotendeels eruit geblazen of iets losser geblazen.

Mocht de hond de blazer niet fijn vinden dan kunnen we de hond ook nog met de fohn verder drogen en hebben we als alternatief nog een droogkast. Dit is een kast die warme lucht van onderaf blaast en die niet hinderlijk is voor de honden. De meeste en vooral de wat oudere honden vinden het heerlijk en gaan in de kast slapen. Voor oudere honden is het gelijk een rust moment waardoor ze niet de gehele droogtijd hoeven te staan.

Nagels en oren

Standaard worden de nagels geknipt mits u ander aangeeft. Mocht u ook willen dat we het overtollige haar uit de oren verwijderen kunt u dit ook aangeven.

Specifieke behandeling

Uw hond word na het wassen en drogen, mits dit kan, uit de klit geborsteld en in het gewenste model geknipt of geschoren.

Ruwharige honden worden met de hand geplukt.

Als de hond klaar is met zijn behandeling zullen wij u dit laten weten en loopt hij of zij gezellig rond tot u er bent mits dit kan.

We gaan diervriendelijk te werk en in samenwerking met de eigenaar hopen we dan ook uw hond zijn beste vachtverzorging te kunnen geven. Mijn doel is om de tijd die uw hond in de trimsalon door brengt zo prettig mogelijk.

Stagiaires

In de trimsalon zijn er ook af en toe stagiaires aanwezig. Wij geven ze  graag de kans om het vak te leren.

Ze helpen mee met de honden voorbereiden uiteraard onder toeziend oog van mij. Ze zijn er een aantal dagen in de week. Het is heel erg gezellig om met meerdere mensen aan het werk te zijn.

Over Laura Lensen

Benieuwd naar het gezicht achter Trimsalon Lola? Lees dan hier de informatie over Laura Lensen, eigenaresse van Trimsalon Lola.