Over Laura Lensen
Mijn naam is Laura Lensen en sinds 2016 ben ik de trotse eigenaresse van Trimsalon Lola.

Achtergrond

Al sinds mijn kinderjaren heb ik mijn moeder, Marian van Roon eigenaresse van Trimsalon Via Fectio, vol passie aan het werk gezien in de trimsalon. Ik schoot haar te hulp daar waar nodig was. Thuis hadden wij altijd veel dieren om ons heen en dus ook altijd een aantal honden. Ik was dan ook altijd al met dieren en dan met name honden bezig.

Opleiding paraveterinair 

Voordat ik begon met de opleiding hondentrimmen heb ik eerst nog de opleiding Paraveterinair niveau 4 gevolgd en met succes afgerond. Dit vind ik een hele mooie aanvulling voor mijn salon en ik gebruik deze kennis dan ook voor adviezen en tijdens het trimmen.

Opleiding hondentrimmen

 In 2013 kreeg ik mijn eerste eigen hond. Een Koningspoedel meisje genaamd Lola. Bij een poedel hoort ook de nodige verzorging en fanatiek als ik werd heb ik mij verder verdiept in het knippen van de poedel. Hierdoor had ik al enige ervaring in het trimmen van honden en had het al aardig goed in de vingers voor ik aan de opleiding begon. In 2014 besloot ik de opleiding hondentrimmen te gaan volgen bij het HKI zodat ik ook gediplomeerd kon gaan trimmen. En dat was niet zonder succes. Alle praktijk examens en het theorie examen heb ik in een keer weten te halen met mooie cijfers. 

In 2014 kwam mijn tweede hondje op mijn pad genaamd Evy. Een heel speciaal Pomeranian meisje. Zij heeft helaas niet oud mogen worden. Mijn liefde voor Pomeranians is er nogsteeds, tegenwoordig zijn -naast Lola- ook Chloë en Furby te aanschouwen in de salon. 

Specialisaties

Naast de basis opleiding vind ik het belangrijk up to date te blijven en mijn vaardigheden te blijven verbeteren. Af en toe volg ik ook een specialisatie cursus voor een bepaald ras. Tijdens zo’n cursus worden de ins en outs van het ras uitgelegd zodat je deze volgens de (show) standaard kunt trimmen.

Zo heb ik al specialisaties gevolgd voor in: Poedel, Pomeranian, Schnauzer, Doodles, Engelse cocker spaniël, Norwichterriër, ruwhaar dwergtekkel.

Samen met de Trimwedstrijden en de workshops probeer ik zo, zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de laatste technieken, modellen en ontwikkelingen. Zo kan ik uw hond weer mooi en verzorgt de salon uit laten gaan.

Naast de Trimsalon ben ik actief in de hondensport met mijn hondjes en show ik regelmatig. Onder het kopje nieuws kunt u hier, en over de trimwedstrijden meer over lezen.

De rest van het team

Binnen Trimsalon Lola is Laura niet meer de enige trimster. In de salon zijn er ook af en toe stagiaires aanwezig. Wij geven ze  graag de kans om het vak te leren.

Een van de voormalig stagiairs is nu zelf werkzaam binnen Trimsalon Lola. Julia stelt zicht even voor. 

Julia Burger

Mijn naam is Julia Burger en ik ben 21 jaar oud. Ik ben inmiddels al weer 3 jaar bij Laura te vinden in de trimsalon. Ik ben bij Laura begonnen als stagiair, met nog maar weinig kennis en ervaring over het vak. Nu ruim 3 jaar later heb ik mijn diploma op zak mede dankzij Laura! Ze heeft me erg veel geleerd en is onwijs goed in haar vak.

 

Over de salon

Benieuwd naar de trimsalon? Lees dan hier de informatie over de trimsalon. Van de verschillende faciliteiten tot de speerpunten van Trimsalon Lola.